Een beetje geschiedenis...

Aanleiding voor de oprichting van Volleybalclub Berlaar op 11 mei 1989 was onder meer de oprichting van de nieuwe gemeentelijke sporthal ‘t Stapveld.
Als clubembleem werd er gekozen voor het wapenschild van de gemeente Berlaar, waarin de Berlaarse Beren werden vervangen door 2 volleybalspelers, naar het ontwerp van Eric De Weerdt.
Gezonde beweging, plezier voor jong en oud, kwaliteitsvolle begeleiding, op een toffe maar verantwoorde manier leren en kunnen volleybal spelen waren toen al de hoofddoelen in onze club.

Met de oprichting van onze club haalden we de krant, zie hieronder het originele persbericht:

Volleybalclub Berlaar werd opgericht op 11 mei 1989
"Volleybal Club Berlaar werd opgericht als een feitelijke vereniging zonder winstoogmerk met als doel bij te dragen in de bevordering van de lichamelijke opvoeding in het algemeen en de volleybalsport in het bijzonder door de volleybalsport in eigen omgeving aan te moedigen en te propageren en door regelmatige trainingen, de organisatie van tornooien en de deelname aan competities." Oprichters waren Patrik Lauwens (de 'geestelijke vader' van de club), toen wonend in de Montystraat, en Luc Goossens, wonend in de Kapellebaan. Als embleem werd gekozen voor het wapenschild van de gemeente Berlaar met daarop de afbeelding van twee spelende volleybalspelers. Erik Deweerdt, toen wonende in de Bastijnstraat (na zijn huwelijk verhuist naar Gent), maakte een eerste ontwerp in een combinatie van lichtblauw, azuurblauw of koningsblauw met zilver of wit. De eerste trainers waren Steven Dobbeleir en Viviane.

 

Oprichting van een dagelijks bestuur op 11 januari 1990
Door het groeiend ledenaantal, werd op 11 januari 1990 een dagelijks bestuur opgericht, en dit bestuur keurde een eerste huishoudelijk reglement goed. De eerste bestuursleden waren: Patrik Lauwens, voorzitter, Luc Goossens, secretaris, Dr. Gustaaf Nelis, penningmeester, Patrick Peenen, feestleider, Peter Rapol, vormingsverantwoordelijke, Alex Van Herck, ondervoorzitter, Ellen Buys, Guido Van Den Broeck en Erik Deweerdt. Op 14 februari werd Patrick Van Beeck (kinesist) aangesteld tot verzorger, en Alex Van Herck legde de fundamenten voor de jeugdwerking. 
De organisatie van de club begon voor verschillende bestuursleden zwaarder te wegen dan het sportieve luik, en het bestuur onderging in de loop van 1990 al heel wat veranderingen. Alex Van Herck nam in 1990 de fakkel van het voorzitterschap over van Patrik Lauwens (toen ook al voorzitter van Milac-Berlaar en van de Berlaarse CVP-jongeren) en nog verschillende bestuursleden van het eerste uur verkozen de sport boven de organisatie van de club.

Foto van de eerste speeldag van Volleybal Club Berlaar:

Please publish modules in offcanvas position.